Hoe te Bulken om Spiermassa en Kracht te Vergroten

 

Bulken

“Over het algemeen verhoogt bulken je calorie-inname met meer dan je verbruikte calorieën, om kracht en spiermassa te vergroten. Je kunt aan bulken doen door je voedselinname op peil te houden en de juiste voeding zorgvuldig te kiezen.”

Bulking is een fase van spieropbouw waarbij een persoon gedurende een bepaalde periode meer calorieën moet consumeren dan normaal. Simpel gezegd, bulken is een manier om het gewicht te beheersen door kracht en spiermassa te vergroten.

Het lichaam zal de extra calorie-inname gebruiken als brandstof bij het opbouwen van spiermassa. In feite is de calorie-inname van iedereen niet hetzelfde. Dit hangt van veel factoren af, zoals leeftijd, intensiteit van fysieke activiteit, geslacht en genetische aandoeningen.

Hoe te Bulken?

Over het algemeen is de gemiddelde calorie-inname van een bodybuilder tijdens de bulkperiode ongeveer 3.800 kcal per dag voor mannen. Ondertussen ligt de caloriebehoefte voor vrouwen rond de 3.200 kcal. De ballastperiode zelf duurt tussen de 4 en 6 maanden.

Een van de bijwerkingen van bulken is de ophoping van vet in het lichaam als gevolg van overmatige calorieën. Dit is de reden waarom bulken dat je niet goed doet, je alleen maar doet aankomen. Om dit te voorkomen, kunt u een aantal van de volgende bulktips volgen.

1. Bepaal zo nodig uw calorie-inname

Het doel van het opbouwen van spiermassa is eigenlijk om je calorie-inname nog meer te verhogen dan je dagelijkse behoeften. Voordat u begint, moet u dus weten hoeveel calorieën uw lichaam dagelijks nodig heeft om een ideaal lichaamsgewicht te behouden. Voeg vervolgens ongeveer 10-20 procent van de totale behoefte toe terwijl u aan het bulken bent.

2. Bulken is niet onzorgvuldig eten

Hoewel het doel van bulken is om aan te komen, betekent dit niet dat je alle soorten voedsel kunt eten. Het is het beste als u voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde vermijdt, bijvoorbeeld voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan verzadigd vet, frisdranken of bewerkte voedingsmiddelen.

Omdat een goede bulking vereist dat u uw voedselinname beheert met uitgebalanceerde voeding. Dit is zodat de voedingsstoffen die het lichaam binnenkomen voordelen hebben voor de prestaties en functie van organen.

3. Zorg dat het lichaam voldoende voeding krijgt

Behalve dat je niet onzorgvuldig eet, moet je er ook voor zorgen dat het deel van je voedselinname in overeenstemming is met het dagelijkse doel dat je stelt. Je kunt namelijk alleen aan bulken doen als je lichaam teveel calorieën binnenkrijgt. Dit betekent dat u moet proberen het dagelijkse caloriedoel te bereiken dat bij uw behoeften past terwijl u een bulkprogramma ondergaat.

4. Geef prioriteit aan voedingsmiddelen met een koolhydraatgehalte

In plaats van uw hoge vetinname te verhogen, is het beter voor u om voedsel met koolhydraten te consumeren wanneer u een bulkprogramma volgt. Dit komt omdat koolhydraten kunnen helpen het insulinegehalte te verhogen nadat u lichamelijke activiteit heeft uitgeoefend, waardoor glycogeen naar de spieren wordt gedistribueerd.

Wanneer spieren meer glycogeen opslaan, zal het lichaam overgevoelig worden voor insuline. Dit vermindert het risico op vetophoping in het lichaam.

Lees meer : Bulking Leren Kennen en hoe u het Goed Doet

5. Eet voldoende vezels

Een van de belangrijkste voedingsstoffen als je een bulkprogramma volgt, zijn vezels. Dit type voeding speelt een belangrijke rol bij het geven van een verzadigd gevoel zonder te veel te eten.

Daarnaast zijn vezels ook goed voor het gezond houden van de spijsvertering. U moet echter niet te veel vezels consumeren tijdens het bulken. Je kunt het beter combineren met vruchtensap, supplementen of koolhydraten voor een optimaal resultaat.

6. Kies de juiste aanvulling

Bij het volgen van dit programma wordt u geadviseerd om supplementen te nemen. Als je de spiermassa en kracht wilt vergroten, is D-Bal van Crazy Bulk een supplement dat als voordeel heeft dat het de spiermassa en kracht sneller vergroot.

De samenstelling van de ingrediënten in elke D-Bal-pil is klinisch bewezen veilig in gebruik omdat het is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Natuurlijke ingrediënten zoals Ashwagandha, hyaluronzuur en MSM die worden aangetroffen in D-Bal-supplementen, maken van D-Bal een krachtiger bulksupplement.

Hoewel er tegenwoordig veel supplementen op de markt zijn, is D-Bal nog steeds het beste supplement dat veel mannen gebruiken om hun bodybuilding-doelen te bereiken in termen van het vergroten van spiermassa en kracht.

7. Bulken is het regelen van aanvullende voedingsschema’s

Iets anders dat je niet mag missen bij bulken is het reguleren van de voedselinname voor het lichaam. Verhoog in plaats daarvan uw inname van koolhydraten en calorieën wanneer u traint. Verminder daarentegen uw inname als u niet aan het sporten bent. Dit komt omdat het niveau van kracht en uithoudingsvermogen beter zal zijn als u tijdens het sporten calorieën en koolhydraten binnenkrijgt.

Om optimale resultaten te krijgen, moet je deze activiteit ook consequent doen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *